Wat je nog niet wist over Sprite | Coca-Cola België en Luxemburg

Wat je nog niet wist over Sprite | Coca-Cola België en Luxemburg

Een heerlijke dorstlesser. Zo kennen de meesten onder ons Sprite. Maar een aantal opmerkelijke zaken over het drankje zijn minder bekend. 4 weetjes over Sprite.

 

 

1. Sprite Zero bestaat al langer dan Coca-Cola light

 

Sprite was een van de eerste frisdranken om een suikervrije variant op de markt te brengen. Dat gebeurde al in 1974, een kleine tien jaar voor Coca-Cola, Diet Coke (in België bekend als Coca-Cola light) op de markt bracht. 

 

 

2. In Nederland bestaat er geen Sprite Zero meer

 

Sinds begin 2017 is er in Nederland een vernieuwde Sprite op de markt. Deze is suikervrij (en dus calorievrij). Sprite Zero is er dus gewoon Sprite geworden… Een wereldprimeur voor onze noorderburen.

 

 

3. Sprite ontstond in Duitsland

 

Neen, niet in de Verenigde Staten. Sprite onstond als een submerk van Fanta. Het heette bij de start – in 1959 - ook ‘Fanta Klare Zitrone’. Twee jaar later kwam het in de VS op de markt als Sprite. Een topmerk was geboren.

 

 

 

4. Waarom Sprite groen is

 

Sprite is eerst en vooral groen om het onderscheid met Coca-Cola (rood uiteraard) en Fanta (oranje, dat spreekt voor zich) te maken. Daarnaast staat het voor klassiek en modern, natuurlijk stevig en ‘clean’. Het is nooit agressief of saai, altijd ‘cool’ en verfrissend. Goed gekozen, niet? Sprite kreeg z’n groene kleur al bij de lancering in 1961. Samen met het typische Sprite-flesje zorgt de kleur er ook voor dat Sprite een van de meest herkende merken is.