Coca-Cola brengt met CHAQWA een verrassende koffiebeleving op het werk | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola brengt met CHAQWA een verrassende koffiebeleving op het werk | Coca-Cola België en Luxemburg

CHAQWA staat bekend als het koffiemerk die een verrassende koffiebeleving op het werk biedt en medewerkers prikkelt en inspireert, maar welke soort koffie’s heeft het merk nu eigenlijk in petto? Wij vroegen het aan een van de professionele CHAQWA barista’s, Alain Roose. Hij legt ons uit welke soorten koffie CHAQWA aanbiedt en geeft enkele tips om jouw koffie die extra touch te geven!

 

Wat betekent CHAQWA?

 

Alain: CHAQWA komt van het Chinese woord voor thee “Chai” en het Arabische woord voor koffie “Qahwah”.

 

 

Welke bonen gebruikt CHAQWA?

 

Alain: Omdat we ons met CHAQWA richten op hoogstaande kwaliteit en een unieke beleving voor de consument werken we uitsluitend met 100% Arabica-bonen, bekend om hun fluweelzachte en intense aromatische smaak. De Arabica-bonen zijn verfijnder van smaak dan bijvoorbeeld de Robusta-bonen en bevatten ook minder cafeïne, wat geschikt is voor mensen die een iets gevoeligere maag hebben maar toch graag koffie drinken. De Arabica-bonen worden bijna altijd met de hand geplukt en gecultiveerd op hoge hoogte in de zogenaamde ‘Coffee Belt’, een regio rond de evenaar met ideale condities voor het telen van bonen van de hoogste kwaliteit.

 

 

Is CHAQWA van duurzame oorsprong?

 

Alain: Ja, want koffie die goed voelt, smaakt ook beter. CHAQWA voldoet steeds aan onze Sustainable Agricultural Guiding Principles, gebaseerd op drie pijlers: bescherming van het milieu, strikte naleving van mensen- en arbeidsrechten en verschaffing van hulp aan boeren bij het opzetten van duurzame landbouw beheerssystemen. In het CHAQWA assortiment vind je tevens ook een reeks Fairtrade en BIO-gecertificeerde producten.

 

 

Welke blends biedt CHAQWA aan?

 

Alain: De Chaqwa Espresso Blend is een pittige koffieblend met 100% Arabica bonen uit Brazilië, Nicaragua en Ethiopië. Er worden donker geroosterde koffiebonen met tonen van gebrande suiker gebruikt. Dit is de perfecte blend voor een volle en intense espresso, of kan ook gebruikt worden als basis voor een heerlijke cappuccino of latte Macchiato. 

 

De Chaqwa Original Blend is een perfecte koffieblend met 100% Arabica bonen afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Peru en Centraal-Amerika. Dit is een donker geroosterde blend die een sterke, goed gebalanceerde koffie met zoete accenten levert. De Original Roast biedt een rijk smaakpalet en intens karakter, kruidige tonen met een zachte zuurtegraad.

 

En dan hebben we nog de Chaqwa Bio Fairtrade Blend, een aromatische koffieblend met 100% Arabica bonen uit Honduras, Ethiopië en Centraal-Amerika. Opnieuw een donker geroosterde blend die een sterke, goed gebalanceerde koffie met zoete, fruitige accenten levert. CHAQWA Bio Fairtrade biedt een rijk smaakpalet en een intens karakter. Deze koffie is aromatisch met frisse zuren en wordt gecompenseerd door een langer roosterproces.

 

 

Hoe maak je de perfecte koffie?

 

Alain

 

  • Ten eerste is het belangrijk om kwaliteitsvolle bonen (100% Arabica) te gebruiken.
 
  • Ten tweede moet je ook over een degelijk koffietoestel beschikken, het liefst met aparte molens die je op maat van de bonen kan afstellen. Op deze manier kan je steeds een perfecte maalgraad en correct grammage garanderen. Een cappuccino heeft bijvoorbeeld een andere maalgraad dan een Lungo. 
 
  • Ten derde is ook de onderhoud van het toestel van uiterst belang.
 
  • Ten vierde moet het crèmelaagje op je koffie mooi gesloten zijn, dat wanneer je er met je koffielepel doorgaat het terug sluit. Dit is natuurlijk meer het geval bij een espresso dan bij een lungo.
 
  • Ten vijfde moet de temperatuur correct zijn.
 
  • Ten slotte is ook de doorlooptijd van cruciaal belang. Al is dit wel afhankelijk van hoe je je koffie het liefste drinkt. Hoe dichter bij de 20 seconden, hoe zuurder de smaak. Hoe dichter bij de 30 seconden, hoe bitterder de smaak. De ideale koffie (niet te zuur, niet te bitter) heeft een doorlooptijd van zo’n 25 seconden.

 

CHAQWA is een no-nonsense merk waar we ons richten op kwaliteit en beleving voor de consument op alle niveau’s: van een premium koffietoestel op een prachtige CHAQWA meubel binnen een mooie omgeving tot het geluid en de geur van vers gemalen bonen die zorgen voor de bereiding van een perfect geserveerde koffie. Wij garanderen een aangename ervaring en beleving op vlak van koffie.

 

 

Heb je originele tips om je koffie op een leuke manier af te werken?

 

Alain: Ja, ik ken wel wat originele koffiereceptjes.

 

1) Aardbei latte macchiato

 

- Giet opgestoomde melk in een glas

 

- Voeg aardbeiensiroop toe

 

- voeg een shot espresso toe

 

- Werk af met enkele stukjes witte chocolade

 

2) Speculaas latte macchiato

 

- Giet opgestoomde melk in een glas

 

- Voeg speculaassiroop toe

 

- Voeg een shot espresso toe

 

- Werk af met stukjes speculaas crumble

 

3) Popcorn latte macchiato

 

- Giet opgestoomde melk in een glas

 

- Voeg popcornsiroop toe

 

- Voeg een shot espresso toe

 

- Werk af met zoute popcorn

 

4) Espresso Tonic

 

- Giet Fïnley tonic in een glas

 

- Voeg ijsblokjes toe

 

- Werk af met een espresso

 

- Voeg nog een cocktailkers toe voor de finishing touch

 

Heb je zelf geen zin om deze koffie’s te maken, maar ga je liever naar een gezellige koffiebar? Op deze plekken kan je CHAQWA ontdekken:

 

 

1) Restaurant Satay in Antwerpen

 

Wat is Chaqwa koffie

 

 

2) BAR MAGRITTE in Doornik

 

Waar komt Chaqwa koffie vandaan

 

 

3) De Gulde Schoen/The Gilded in Antwerpen 

 

Coca-Cola en Chaqwa koffie

 

 

4) Maison W in Gent

 

Leuke koffiebars

 

 

5) Bistro Theo in Antwerpen 

 

De beste koffie adresjes