Aquarius steunt de Red Lions en de Red Panthers | Coca-Cola België en Luxemburg

Aquarius steunt de Red Lions en de Red Panthers | Coca-Cola België en Luxemburg

Met een tweede plaats op de FIH-wereldranglijst voor de mannen en een negende plaats op de wereldranglijst voor de vrouwen is ons klein landje een grote kracht in de hockeywereld. Het is daarom ook niet voor niets dat in 2019 het Europees Kampioenschap hockey plaatsvond in België.

 

 

Het Europees Kampioenschap Hockey in Antwerpen

 

Op 16 augustus 2019 gaf de Belgische mannenhockeyploeg in Antwerpen de afslag voor een toernooi dat tien dagen duurde en eindigde op zondag 25 augustus met de finale van de vrouwen. Het was al de tweede keer in zes jaar tijd dat België gastland was. De laatste maal in België behaalden de Red Lions nog een zilveren medaille en vielen de Red Panthers net naast het podium.

 

Aquarius en hockey

 

 

Aquarius op bezoek bij De Red Lions en de Red Panthers

 

Wie zijn nu deze Belgische hockeyteams die zulke hoge ogen werpen? Het mannenteam, de Red Lions behaalde reeds in 1920 zijn eerste medaille. Dat was op de Olympische zomerspelen in Antwerpen. Het grootste succes was echter vorig jaar nog toen ze de eerste prijs wegkaapten op het Wereldkampioenschap in India. De Red Panthers, het vrouwenteam, komt dan weer telkens sterk voor de dag op de Europese Kampioenschappen. In 2017 leverde dat de eerste EK-medaille op: zilver.

 

 

 

 

 

Zin in meer sport? Aquarius bezocht ook de wielerploeg Deceuninck - Quick Step. Lees het artikel hier.