Op zoek naar een chocoladetaart recept? Ontdek onze Coca-Cola taart | Coca-Cola België en Luxemburg

Op zoek naar een chocoladetaart recept? Ontdek onze Coca-Cola taart | Coca-Cola België en Luxemburg

VOORBEREIDING: 30 MIN

BAKTIJD: 35 MIN - 6 porties

 

180g fondantchocolade

15cl Coca-Cola®

140g boter

4 eieren

100g bloem

suiker

1 koffielepel gistpoeder

2 eetlepels cacaopoeder

90g bloem

200g poedersuiker

Citroensap

Suikerbolletjes om te versieren

 

 

1-Verwarm de oven voor op 180 °C.


2-Boter een vorm van ongeveer 22 cm diameter in. Breek de chocolade in een kom. Plaats de kom in eenpan met kokend water en zet van het vuur. Wanneer de chocolade gesmolten is, voegt u 5 cl Coca-

Cola® toe, maak glad met een spatel. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en roer om alles glad te maken.


3-Scheid de eidooiers van het eiwit. Voeg de eidooiers aan de gesmolten chocolade toe.


4-Klop het eiwit op tot sneeuw. Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de chocolade.


5-Meng de gist, de bloem en de cacao in een kom. Zeef dit mengsel boven het chocolademengsel en meng voorzichtig onder.


6-Giet de bereiding in de bakvorm en laat ongeveer 35 minuten bakken.


7-Maak de glazuurlaag klaar: meng de poedersuiker meteen beetje Coca-Cola® en een beetje citroensap: u moet een lopende consistentie verkrijgen, die niet te slap is.


8-Wanneer de taart gebakken, uit de vorm gehaald en bijna afgekoeld is, smeert u de glazuur erover. Laat 1 uur opstijven en versier dan met de gekleurde suiker-bolletjes. Smakelijk!