Coca-Cola flesjes en blikjes uit meer dan 40 verschillende landen | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola flesjes en blikjes uit meer dan 40 verschillende landen | Coca-Cola België en Luxemburg

Kenneth Vandaele is een fervente verzamelaar van Coca-Cola flesjes. Sinds 1994 spaart hij unieke exemplaren uit maar liefst 40 à 50 verschillende landen. Na 23 jaar bestaat zijn verzameling uit meer dan 1.800 verschillende flesjes. Hij gunt ons een blik achter de schermen van zijn bijzondere Coca-Cola collectie.

 

 

Sinds wanneer verzamel je Coca-Cola flesjes en blikjes?

 

“Alles begon in 1994 met de Coca-Cola blikjes van de Rode Duivels. Ik verzamelde alle 14 blikjes en kreeg de smaak te pakken om nog andere Coca-Cola blikjes en ook flesjes te verzamelen. Na enige tijd ben ik me vooral beginnen focussen op zeldzame Coca-Cola flesjes.”

 

Coca-Cola flesjes verzamelen

 

 

Welk Coca-Cola flesje is het mooiste uit jouw verzameling?

 

“Mijn favoriete flesjes zijn ongetwijfeld die van Barack Obama en die van de trouw van prinses Diana en prins Charles. Ik ben daar heel trots op. Toch is er nog één flesje dat ontbreekt in mijn verzameling: het Coca-Cola flesje van de rockgroep Kiss. In 2001 kwam een volledig zwart flesje uit met het logo van de rockgroep op. Er werden maar een beperkt aantal exemplaren van gemaakt. Ik heb het flesje nog altijd niet kunnen bemachtigen. Mocht iemand het flesje ooit te koop aanbieden, mag die persoon mij altijd contacteren (lacht).”

 

Oude Coca-Cola flesjes

 

 

Is het verzamelen van Coca-Cola flesjes een dure hobby?

 

“Ja, toch wel. Zeldzame Coca-Cola flesjes kosten soms tot 500 euro, maar ik ben wel bereid om dat bedrag uit te geven aan een uniek exemplaar. Het mag dan wel veel geld zijn, zo’n Coca-Cola flesje behoudt zijn waarde. Daarnaast ruil ik ook veel flesjes met verzamelaars uit andere landen. Zo stuur ik bijvoorbeeld Coca-Cola flesjes uit België, Nederland of Frankrijk op naar verzamelaars in Korea of Australië. Zij sturen dan unieke flesjes uit hun land terug op naar België.”

 

 

Waar kunnen we jouw Coca-Cola verzameling bewonderen?

 

“Mijn verzameling Coca-Cola flesjes staat uitgestald in een kamer van vijf op drie meter. Mensen die interesse hebben in mijn collectie, zijn welkom om een kijkje te komen nemen, maar zelf organiseer ik geen tentoonstellingen. Voor mij is het een privé-hobby. Ik vind het vooral plezant om mijn unieke collectie te bewonderen. Dat brengt leuke en waardevolle herinneringen naar boven.”

 

Hoe verzamel je Coca-Cola flesjes

 

 

Verzamel je naast Coca-Cola flesjes nog andere spullen van Coca-Cola?

 

“Neen, mijn verzameling beperkt zich tot Coca-Cola flesjes- en blikjes. Het voordeel is dat ik mij daar volledig heb kunnen in verdiepen. Daarnaast schrijf ik ook graag en was het mijn droom om zelf ooit een boek uit te brengen. Het boek dat ik geschreven heb, heet ‘Kameleon’, een meeslepende pocket-thriller over een succesvol zakenman die tijdens een schijnbaar eenvoudige zakentrip naar Parijs in een netwerk van leugens en bedrog terechtkomt.”

 

Coca-Cola verzameling