De Coca-Cola verzamelbeurs | Coca-Cola België en Luxemburg

De Coca-Cola verzamelbeurs | Coca-Cola België en Luxemburg

Op zondag 27 oktober vindt de op één na grootste Europese Coca-Cola verzamelbeurs plaats. Om en bij de 500 bezoekers en verzamelaars van over de hele wereld – van in Europa tot de Verenigde Staten en zelfs Japan – komen dan samen om exclusieve Coca-Cola-hebbedingen uit te wisselen, te kopen of te verkopen. Dit jaar is er zelf hoog bezoek. Niemand minder dan Justine Fletcher, de hoofd-archivaris van de Coca-Cola archieven in Atlanta komt langs.

 

Een 40-tal standhouders zorgen voor 150 lopende meter aan Coca-Cola-memorabilia: van kleine gadgets tot grote en gegeerde verzamelobjecten.

 

 

De mensen achter de Coca-Cola verzamelbeurs

 

De beurs wordt voor de vijftiende maal georganiseerd door twee gepassioneerde Coca-Cola-verzamelaars: Johan van Mierlo en Sandrina van Handenhove, die in de gebouwen van Coca-Cola in Anderlecht ook het Coca-Cola-winkeltje ‘Colanuts’ uitbaten. Zij bieden onder andere glazen en aluminium Coca-Cola flesjes aan, maar ook Coca-Cola blikken, reclameborden, oude en nieuwe coolers, sokken, badhanddoeken, ijsemmers, boeken en nog zo veel meer.

 

Johan Van Mierlo: “Wat ik zo fantastisch vind aan de Coca-Cola verzamelbeurs is om oude bekenden terug te zien, nieuwe vrienden te maken en mensen te leren kennen die je voorheen enkel als een foto op sociale media kende. En dat met een ijskoude Coca-Cola in de hand en duizenden objecten van ons favoriete merk rondom ons.”

 

Coca-Cola verzamelen

 

 

Justine Fletcher, de vrouw met de droomjob van elke Coca-Cola verzamelaar

 

“Deze editie is net een tikkeltje specialer want onze eregaste is Justine Fletcher. Als beheerder van de befaamde Coca-Cola archieven in Atlanta heeft zij een beetje mijn droomjob”, lacht Johan. “We hebben echter ook een zeer goede band met haar omdat we samen over de jaren heen al verschillende projecten gedaan hebben. Het is bovendien zeer leuk dat iemand van het hoofdkwartier in Atlanta nauw met de verzamelaars in contact blijft om zo te kijken wat er leeft: wat zijn de hypes en wat is er minder populair. Zij kan dat erg goed inschatten.

 

Dat voel je ook bij de verzamelaars. Zij appreciëren het enorm om met haar een praatje te kunnen maken en hun verzameling te tonen. Door haar kennis en voeling met Coca-Cola verzamelaars over de hele wereld apprecieert zij elke verzameling, hoe groot of klein die ook mag zijn.”

 

 

Praktische informatie over de Coca-Cola verzamelbeurs

 

  • Wanneer? 27 oktober - 10u tot 16u. 
  • Waar? Ontmoetingscentrum ‘Zonnig Leven’
  • Jan Vanderstraetenstraat 198
  • 1600 Sint-Pieters-Leeuw
  • De toegang is voor iedereen gratis.

 

Meer informatie over Johan, Sandrina en Colanuts? Lees dan dit artikel of bezoek de Colanuts website.