Liefde bij Coca-Cola | Coca-Cola België en Luxemburg

Liefde bij Coca-Cola | Coca-Cola België en Luxemburg

14 februari, Valentijn: de dag waarop veel koppels hun liefde voor elkaar vieren. Een commercieel feest voor de ene, een romantische hoogdag voor de andere. Hoe dan ook zien de meeste koppels elkaar vandaag niet. Tenzij je in hetzelfde bedrijf werkt. Zo ook Patrick Condon en Itziar Tolosa die allebei voor Coca-Cola in Anderlecht werken, en al 10 jaar gelukkig samen zijn.

 

Patrick Condon, Iers en verantwoordelijk voor ‘commercialisation & supply chain’ bij Coca-Cola en Itziar Tolosa, Spaanse en werkend in het R&D Center, een van de grootste innovatiecentra ter wereld, ontmoetten elkaar tien jaar geleden voor het eerst op de werkvloer bij Coca-Cola in Anderlecht.

 

 

De eerste ontmoeting

 

“Hoewel we allebei op een andere afdeling werken, zag ik Itziar regelmatig in het R&D Center. Toen ik op een avond iets ging drinken met een vriend, was ze toevallig ook in die bar. Omdat Itziar nog maar net bij Coca-Cola werkte en alles voor haar nieuw was, stelde ik voor om erbij te komen zitten. Het klikte meteen tussen ons. We bouwden een hele goede vriendschap op en uiteindelijk sloeg de vonk over. Na één jaar konden we niet meer ontkennen dat we verliefd waren op elkaar”, aldus Patrick.

 

 

Liefde op de werkvloer

 

“We houden allebei van reizen en moeten dat vaak doen voor onze job. Dat is heel leuk. We zien veel van de wereld en delen die ervaringen altijd met elkaar. De andere kant van de medaille is wel dat het daardoor soms moeilijk is om een goede work-life balance te vinden. Maar gelukkig is er bij Coca-Cola een grote flexibiliteit. Zo kan ik onze dochter, Erin (3,5 jaar) ’s morgens afzetten aan school en kan Itziar haar na schooltijd gaan ophalen of omgekeerd. Dat vind ik echt fantastisch!”

 

Hoewel veel mensen altijd verwachten dat koppels die in hetzelfde bedrijf werken elkaar veel zien, blijkt dat in de realiteit niet zo te zijn. “Als het lukt, drinken we samen wel eens een koffie, maar dat is niet altijd mogelijk aangezien we allebei op een andere afdeling werken en een verschillende agenda hebben. Bovendien vinden we het ook belangrijk om te focussen op onze eigen projecten. We willen het professioneel houden”, aldus Patrick. “Al zorgt en relatie op de werkvloer soms wel voor grappige momenten. Zo hadden we eens een meeting waarin we allebei aanwezig waren. De marketing manager zei tegen me, ‘Patrick, ik wil je graag voorstellen aan Itziar…’. Hij wist natuurlijk niet dat Itziar mijn vrouw was. Dat was een beetje gênant en grappig tegelijkertijd.” (lacht).

 

 

Op Valentijnsdate

 

“Op Valentijn zijn we dit jaar jammer genoeg niet samen. Ik ga skiën met vrienden. Maar ik zal extra romantisch zijn voor de rest van de maand.” (lacht). Ik kan af en toe wel romantisch zijn. Toen we zes jaar geleden in Japan waren, wou ik Itziar ten huwelijk vragen. Tijdens een bergwandeling vroeg ik aan een toerist om een foto van ons te nemen aan de watervallen, maar ik had mijn camera op videomodus gezet. Iets wat Itziar niet wist. Ik heb het hele gebeuren, van het moment dat ik op mijn knieën ging tot het moment dat Itziar ja zei, gefilmd. Om haar te verrassen heb ik haar de video pas getoond op onze eerste huwelijksverjaardag twee jaar later. Een prachtig en onvergetelijk moment!”

 

Werken bij Coca-Cola

 

Speciaal plaatsje in het hart

 

“Voor mij zal Coca-Cola altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben, want voor mijn job bij Coca-Cola ben ik verhuisd naar België, maar heb ik ook een schitterende vrouw leren kennen die mijn wereld op zijn kop gezet heeft”, vertelt Patrick.