Julie Vanneste, sales representative | Coca-Cola België en Luxemburg

Julie Vanneste, sales representative | Coca-Cola België en Luxemburg

Aan de slag bij Coca-Cola European Partners sinds?

 

Maart 2017

 

 

Leukste aspect aan de job?

 

Het leukste aan mijn job is het menselijke contact. Ik vind het altijd fantastisch om zowel met de klanten als de zaakvoerders van horecazaken een babbeltje te slaan. Na enkele maanden kennen ze jou en wordt die band persoonlijker. Daarnaast hou ik er ook van om iemand te overtuigen. Als dat lukt, geeft mij dat een ongelofelijk goed gevoel. In de eerste maanden als Sales Representative ben je geneigd om te veel de productportfolio in de kijker te zetten en hoor je ook vooral jezelf praten, terwijl de zaakvoerder het productaanbod eigenlijk al kent. Maar na een tijdje leer je om goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Pas dan komt er belangrijke informatie naar boven en kan je daarop inpikken.

 

 

Geleerde vaardigheden?

 

Na acht maanden kan ik zeggen dat ik een echte kameleon ben in mijn job. Ik kan mij gemakkelijk aanpassen aan het type publiek. Zo vereist de verkoop van onze producten aan eetcafés en restaurants een totaal andere aanpak dan aan cafés. Ik ervaar ook dat de communicatie met de zaakvoerders natuurlijker geworden is. In het begin voelde dat heel geforceerd aan. Nu is dat veel spontaner. Die goede contacten met mijn klanten geven mij positieve energie en motivatie. Door vaker bij klanten langs te gaan, bouw ik ook een belangrijke vertrouwensrelatie op met hen. Zo merkte ik bijvoorbeeld op dat na meerdere bezoeken zaakvoerders een opener houding aannemen, meer bereid zijn om te luisteren naar wat je te vertellen hebt en ook nieuwe producten willen uitproberen.

 

 

Nieuwsgierig naar de job van… ?

 

Het lijkt mij interessant om als Sales Representative bij CHAQWA aan de slag te gaan. Ons koffiemerk is nog onbekend bij het grote publiek waardoor de challenge hoger ligt dan bij een product als Coca-Cola. Maar ook de job van eventmanager lijkt me fantastisch. Neem nu bijvoorbeeld de Coca-Cola Red Lodge op de festivals, een hippe hostel met tal van originele activiteiten, gelinkt aan het product Coca-Cola. Zoiets organiseren is toch pure magie!?