NEWS


Title

subtitle

Heb jij een plastic flesje uit het assortiment van Coca-Cola in de hand dat vanaf oktober 2020 geproduceerd werd? Dan is dat flesje gemaakt uit minstens 50% gerecycleerd plastic [1]. Datzelfde geldt voor alle merken uit ons portfolio. Denk maar aan Fanta, Sprite en Aquarius. De flessen zien er volledig hetzelfde uit, maar door deze aanpassing sparen we jaarlijks ongeveer 9.000 ton plastic en 32% CO2² uit.

 

En wat met Fuze Tea en Chaudfontaine? De petflessen van deze merken worden al volledig gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. Ook alle evenementenflessen van Coca-Cola (250ml) bestaan vandaag al uit dit materiaal.

 

 

De duurzaamheidsambities van Coca-Cola in België en Luxemburg

Deze verwezenlijking is onderdeel van onze duurzaamheidsambities waarbij we streven naar een World Without Waste. In België en Luxemburg hebben we daarbij vijf concrete doelen die we willen realiseren. Doordat we nu al 50% rpet gebruiken voor onze flesjes, hebben we één van deze doelen drie jaar eerder behaald dan gepland. An Vermeulen, Country Director Belux bij Coca-Cola European Partners: “Het is een belangrijke stap om dit voor ons hele portfolio te realiseren. Het brengt ons namelijk weer dichter bij het verwezenlijken van de uiteindelijke ambitie om onze verpakking uit 100% hernieuwbaar en gerecycleerd materiaal te maken. De volgende stap is om simpelweg geen nieuw plastic meer te gebruiken en te streven naar 100% gerecycleerde of hernieuwbare materialen in onze flessen.

 

 

Aanmoediging tot recycleren op de verpakking

In de loop van 2021 zullen we op de verpakkingen iedereen extra aanmoedigen om de fles te recycleren.” verklaart Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Services Benelux. “Op die manier willen we ook het aantal gerecycleerde flessen verhogen om sneller het doel van 100% gerecycleerd plastic of hernieuwbare materialen te halen. Dat past binnen ons engagement om de meest duurzame verpakkingsoplossingen te vinden voor de consument én voor onze planeet.”

 

Jouw vragen over 50% rpetflessen beantwoord

   

Wanneer kan je de eerste flessen bestaande uit 50% gerecycleerd plastic in de winkel vinden?

Heeft het gebruik van 50% rpet gevolgen voor de kwaliteit van de flessen?

Waarom gebruiken jullie geen 100% rpet?

 

 

Coca-Cola - duurzaamheid en plastic

 

De toekomst

Gerecycleerd plastic gebruiken om onze flesjes te maken is één ding, we werken echter ook aan verschillende andere innovatieve manieren om tot een wereld zonder afval te komen. Zo kondigden we vorig jaar al aan dat de Gentse productie-en distributievestiging de plasticfolie rond blikjes kon vervangen door karton. Om dit te kunnen realiseren investeerde Coca-Cola European Partners 27,9 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en twee nieuwe verpakkingsinstallaties. Daarmee wordt voor België en Luxemburg jaarlijks 80 ton plastic uitgespaard. En omdat groen plastic niet makkelijk gerecycleerd kan worden, besloten we ook om de iconische groene Sprite petflessen voortaan uit transparant plastic te maken.

 

In 2019 presenteerden we met trots ons allereerste prototype van een fles gemaakt met ingezameld en gerecycleerd plastic uit de zee. Hierbij gebruikten we revolutionaire recyclagetechnieken en toonden we aan dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om zelfs afval uit de zee te hergebruiken voor voeding.

 

We richten ons niet alleen op plastic. In 2020 finaliseerden we het eerste prototype van een heuse papieren fles. Ook dit is een nieuwe stap richting een World Without Waste.

 

 

Download hier de persmap met het originele persbericht en enkele afbeeldingen

 

[1] Met uitzondering van dop en etiket.

[2] Berekend op basis van een gemiddelde van 64% rpet over het ganse portfolio in België ten opzichte van flessen uit nieuw plastic.

[3] Ten opzichte van petflessen zonder gerecycleerd plastic.

Mediacontact

Ben je een journalist of blogger en wil je graag met de mediaverantwoordelijke van Coca-Cola België en Luxemburg in contact wil komen? Dat kan via onderstaande gegevens.