NEWS


Title

Coca-Cola European Partners investeert in Lavit | Coca-Cola Belgium en Luxemburg

CCEP verbindt zich ertoe om plasticafval te elimineren en de uitstoot van zijn broeikasgassen terug te dringen als onderdeel van het duurzaamheidsplan ‘This is Forward’.


Coca-Cola European Partners (CCEP), 's werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelaar, investeert in Lavit, een toonaangevende producent van distributieautomaten in tafelformaat. Deze investering kadert in de doelstellingen van CCEP rond klimaat en verpakkingen. Onlangs nog maakte de bottelaar bekend om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

 

 

In een paar seconden klaar en uitgeschonken

Het Lavit-systeem, gebaseerd op een wereldwijd gepatenteerde technologie, stelt je als consument in staat om in enkele seconden een dorstlessend drankje te bereiden en in te schenken. Met een druk op de knop beschik je over een ruim aanbod aan koude dranken in een smaak naar keuze, al dan niet bruisend. Sinds Lavit in de VS en Canada op de markt kwam, heeft het zijn klantenbestand gestaag zien groeien.

 

Door samen te werken met Lavit zal CCEP nieuwe verpakkingsloze technologieën  verder onderzoeken en testen. Dat is een belangrijke strategische piste voor het elimineren van verpakkingsafval en het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen. De afgelopen 10 jaar heeft CCEP zijn uitstoot van broeikasgassen met 30,5% verlaagd en wil het dit tegen 2030 nog eens met 30% verminderen.

 

De financiële investering en commerciële samenwerking met CCEP zullen Lavit helpen met het beantwoorden van de vraag van klanten en consumenten naar dispensed delivery-oplossingen. Recent verwierf CCEP Ventures ook al een belang van 25% in Innovative Tap Solutions (ITS), een investering in de technologie waarbij de consument buitenshuis zelf zijn drankje kan tappen tegen betaling.

 

Het was CCEP Ventures, de innovatie- en investeringstak van Coca-Cola European Partners, die het voortouw nam in de investering in Lavit. Het was een logische voortzetting van eerdere investeringen in technologisch vooruitstrevende bedrijven en startups.

 

 

Vermindering van ons afval en verpakkingsverbruik

Graham Stokhuyzen, Vice President New Business Development bij CCEP, zegt: “Lavit is een ambitieus bedrijf met gecommercialiseerde state-of-the-art technologie en systemen voor het schenken van dranken. We kijken uit naar de samenwerking met John Uhlein en de rest van het Lavit-team om de nieuwste dispenseroplossingen te bekijken en uit te proberen.

 

Afvalvermindering en minder verpakkingen zijn cruciale elementen in de strategie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We blijven investeren in de ontwikkeling en verspreiding van de "drinks on demand"-distributie. Daarmee willen we de consument keuze en gebruiksgemak naar smaak aanbieden, op een zo duurzaam mogelijke manier. Tegelijk verminderen we ons verbruik van eenmalige verpakkingen.”

 

John Uhlein, CEO van Lavit, zegt: “We zijn erg blij met CCEP Ventures als partner. Dankzij deze samenwerking zullen we sneller kunnen groeien door de ervaring en commerciële knowhow van CCEP te combineren met de innovatieve technologie van Lavit.”

 

 

 

Mediacontact

Ben je een journalist of blogger en wil je graag met de mediaverantwoordelijke van Coca-Cola België en Luxemburg in contact wil komen? Dat kan via onderstaande gegevens.