NEWS


Title

subtitle

Coca-Cola European Partners gaat 13,7 miljoen euro investeren in haar Antwerpse productie- en distributievestiging. De investering zal ervoor zorgen dat het automatische hoogbouwmagazijn, waar de dranken gestockeerd staan en wachten op distributie, aanzienlijk kan uitgebreid worden. Er komt een tweede automatische hoogbouwmagazijn bij van 12 verdiepingen hoog en met een capaciteit van maar liefst 9.400 extra paletten drankverpakkingen, wat vergelijkbaar is met 360 geladen vrachtwagens. De vestiging in Antwerpen organiseert daarmee haar stockage en haar distributie naar de regionale klanten nog efficiënter én verstevigt hiermee nog verder haar lokale aanwezigheid.

 

De productie- en distributievestiging van Coca-Cola European Partners in Antwerpen, aan de Dynamicalaan in Wilrijk, is een van de zeven vestigingen die het in België heeft. Jaarlijks wordt er 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten in de voorraadhal, het hoogbouwmagazijn. Maar die capaciteit zal nu worden uitgebreid, om nog beter op de vragen van haar klanten te beantwoorden, die op zoek zijn naar een gevarieerd drankenportfolio geleverd op verschillende type paletten. Het huidige automatische kon technisch enkel standaard paletten stockeren. Daarnaast werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte. Deze investering zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport zal besparen of 43 ton CO2 minder per jaar. De uitbreiding van het automatische hoogbouwmagazijn was dus welkom en die komt er nu ook: in januari 2019 starten de werken – bedoeling is om ze af te ronden tegen maart 2020.

 

"Al meer dan 90 jaar zijn we actief in België, bijna 30 jaar op onze site in Antwerpen, en we blijven investeren in onze Belgische vestigingen om in te spelen op de vragen van onze lokale klanten. Deze investering in onze productie- en distributievestiging te Antwerpen maakt deel uit van onze groeistrategie, die focust op het investeren in de uitbreiding van ons portfolio, waarbij we investeren in innovatie om de keuze van consumenten en het aanbod van onze klanten uit te breiden.” vertelt Etienne Gossart, Country Director Coca-Cola European Partners.

 

De productie- en distributievestiging in Antwerpen beschikt over state-of-the art technologie en een stockagesysteem dat volautomatisch werkt. De financiële injectie van 13,7 miljoen euro voor een extra hoogbouwmagazijn in Antwerpen komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar, in dezelfde site, om half paletten te kunnen produceren en leveren aan de detailhandel. Guy Vansant, Directeur Logistiek in Antwerpen zegt: “Dat betekent een extra stockagehal voor ruim 30.000 paletten, die net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken die automatisch de producten met de kortste houdbaarheidsdatum uit het magazijn zal halen met automatische kranen. Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuw luifel met losruimte voor 3 extra vrachtwagens.”

 

Deze investeringen in Antwerpen zorgen ervoor dat de 400 werknemers de brede waaier aan producten die daar worden gebotteld – zoals Coca-Cola, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light taste, Fanta en Sprite – efficiënter kunnen stockeren en leveren bij de klanten.

 

Meer info over Coca-Cola in België en Luxemburg vind je hier.

 

Meer info over de Antwerpse productievestiging vind je hier.

Mediacontact

Ben je een journalist of blogger en wil je graag met de mediaverantwoordelijke van Coca-Cola België en Luxemburg in contact wil komen? Dat kan via onderstaande gegevens.