Sprite verpakkingen transparant en makkelijker recycleerbaar | Coca-Cola België en Luxemburg

Sprite verpakkingen transparant en makkelijker recycleerbaar | Coca-Cola België en Luxemburg

Onze klassieke groene Spritefles ondergaat een metamorfose en is voortaan transparant van kleur. Met deze verandering kunnen we van de doorzichtige fles na gebruik weer een volledig nieuwe Sprite-fles maken. De introductie gaat samen met de campagne Fresh Yourself en de nieuwe verpakkingen stromen de komende weken in bij de supermarkten.

 

Na de verpakkingswijziging van eind 2018 staat nu de volgende verandering voor de deur. Onze verpakkingen krijgen namelijk opnieuw een ander uiterlijk. Dat betekent dat je, naast een frissere uitstraling, het product in onze nieuwe, transparante fles ook beter terugziet.

 

 

Refreshen verpakkingen

 

De veranderingen sluiten volgens Brand Manager Clara Verhoeven aan bij waar Sprite voor staat: “Met Sprite willen we graag het karakter van het merk laten terugkomen in het nieuwe design. Dat doen we onder andere door de groene fles te vervangen door een transparante fles, om zo te laten zien dat we een mooi en volledig transparant product hebben. Daarnaast heeft deze overgang een positief effect op het recycleren van de verpakkingen. We focussen met de campagne Fresh Yourself dus op de heerlijke lemon-lime smaak die je kent van Sprite en helpen je een verfrissende kijk op het leven te krijgen.”

 

 

100% recycleerbaar tot nieuwe Sprite-fles

 

Al onze verpakkingen, dus ook de oude Sprite-fles, zijn 100% recycleerbaar maar de nieuwe fles brengt wel een voordeel met zich mee. De oude met kleurstof bewerkte fles kon niet gerecycleerd worden tot een nieuwe fles. Van de bonte mix aan gekleurd pet kan namelijk niet weer een nieuwe groene fles gemaakt worden. Transparant pet kan wél keer op keer gebruikt worden om nieuwe flessen van te maken, en dat is net wat wij willen: zoveel mogelijk circulair werken.

 

Met ons duurzaamheidsplan ‘This is Forward’ leggen we de lat hoog als het gaat om het verduurzamen van onze verpakkingen. Zo zorgen we ervoor dat álle verpakkingen die we op de markt brengen 100% recycleerbaar zijn en streven we ernaar om tegen 2025 al onze verpakkingen in te zamelen zodat we die weer kunnen hergebruiken. Op die manier is het mooi dat de Sprite-fles nu ook als Sprite-fles, of andere fles, kan terugkomen, want hoe meer we kunnen hergebruiken hoe beter.

 

 

Reis door de tijd met Sprite

 

De nieuwe verpakking is slechts een laatste in een hele reeks veranderingen van Sprite. Het drankje was voor het eerst beschikbaar in Duitsland, in 1959, en heette toen ‘Fanta Klare Zitrone’. Twee jaar later kwam het in de VS op de markt als Sprite en kreeg het de gekende groene kleur. In de voorbije zestig jaar veranderde er veel bij ons merk, gaande van nieuwe smaken en verpakkingen tot nieuwe ingrediënten. De laatste verandering dateert nog maar van het najaar van 2018.

 

Meer weten over de geschiedenis van Sprite? Lees dan dit artikel.