Coca-Cola's opruimacties | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola's opruimacties | Coca-Cola België en Luxemburg

Dat we veel belang hechten aan duurzaamheid staat buiten kijf. Jaarlijks organiseren we verschillende recycling initiatieven en nemen we deel aan verschillende opruimacties georganiseerd door Mooimakers en Wallonie Plus Propre.

 

 

De Grote Lenteschoonmaak/Le Grand Nettoyage de Printemps

 

Eén van die acties waar wij onze schouders onder zetten in zowel Vlaanderen als Wallonië is De Grote Lenteschoonmaak. De medewerkers van onze vestigingen in Anderlecht, Gent, Antwerpen, Londerzeel en Chaudfontaine trokken op pad om in de buurt zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

 

Coca-Cola zwerfvuil

 

 

In de hoofzetel van Coca-Cola, in Anderlecht sloegen we, onder het goedkeurend oog van de burgemeester van Anderlecht, Eric Tomas en de schepen van milieu Allan Neuzy, de handen in elkaar met Net Brussel. Deze organisatie staat in voor een schoon en net Brussel. Het doet dat door afvalophaling en -verwerking, reinigingsacties en pedagogie van de burgers.

 

Onlangs nog trok Net Brussel aan de alarmbel over de toenemende hoeveelheid sluikstort en zwerfvuil in de Kanaalzone van Anderlecht. Eric Tomas: “In een aantal verloren hoeken van Anderlecht zijn er mensen die ’s nachts of in het weekend gaan sluikstorten. Dit vormt een bijkomende uitdaging voor de stedelijke diensten.”

 

Coca-Cola De Grote Lenteschoonmaak

 

 

Ons doel was dus snel gevonden. Met meer dan 40 medewerkers en twee bakfietsen trokken we er op uit om zo veel mogelijk vuil te verwijderen. “De grootste zorg van de bevolking is veiligheid en netheid. Initiatieven zoals deze waarbij Coca-Cola deelneemt aan de Grote Lenteschoonmaak, zijn dus enorm positief”, zegt Eric Tomas. Allan Neuzy beaamt dit: “Een propere gemeente is de taak van iedereen. Zowel op niveau van de burger maar ook op bedrijfsniveau.” 

 

 

Coca-Cola en recyclage

 

 

Coca-Cola zwerfvuil recycleren

 

 

De Coca-Cola Recycling Tour

 

De Coca-Cola Recycling Tour reist van site naar site voor een grootschalige schoonmaakactie in de omgeving van de verschillende sites. Een traditie waar we met z’n allen trots op zijn.

 

2018

 

Onze Recycling Tours vonden plaats in onze acht vestigingen (Gent, Antwerpen, Londerzeel, Anderlecht, Heppignies, Hasselt, Chaudfontaine en Luxemburg). In totaal hebben meer dan 450 medewerkers deelgenomen aan de opkuisacties.

 

2017

 

In 2017 vond de Coca-Cola Recyling Tour voor de derde keer plaats. In totaal namen 200 medewerkers deel. De Recycling Tour vond plaats op 4 sites: Antwerpen, Anderlecht, Hasselt en Londerzeel. De sites Chaudfontaine en Heppignies hadden eerder in 2017 al deelgenomen aan Le Grand Nettoyage de Printemps. In Antwerpen nam ook schepen van milieu Ait Daoud en Jean-Paul Meus van '10 minutes a day' deel. In Anderlecht ging schepen van milieu Elke Roex mee opkuisen.

 

2016

 

In 2015 zamelden 200 collega’s samen 60 zakken restafval en 12 zakken PMD in. Maar in 2016 jaar deden we beter. Maar liefst 250 collega’s verzamelden 70 zakken restafval en 30 zakken PMD; ruim 2 ton zwerfaval minder op straat.

 

 

“Als verantwoordelijk bedrijf, als verantwoordelijke burgers, kunnen we zwerfafval niet tolereren en moeten we hier een actieve rol in spelen. Daarom verlenen we steun aan anti-zwerfvuil campagnes via het Vlaamse initiatief ‘Mooimakers’ en het Waalse initiatief ‘Wallonie Plus Propre’.” - Etienne Gossart, Country Director bij Coca-Cola Enterprises

 

 

Dat zwerfafval en sorteren iets is waar heel wat werknemers van Coca-Cola graag eens bij stilstaan, kan je zien in onderstaand filmpje.

 

 

 

Voor deze editie konden we ook rekenen op de steun van de gemeente Fleurus en Anderlecht. Zo gingen in Fleuris gemeentearbeiders van de dienst openbare netheid mee op de baan om op te kuisen en de veiligheid van onze mensen te garanderen. In Anderlecht kregen we hulp van Elke Roex, de schepen van Netheid in de gemeente Anderlecht.

 

 

"Zwerfvuil is een reëel probleem dat – terecht – tot steeds meer publieke ergernis leidt. Hopelijk kan ons goede voorbeeld inspireren en wordt de trend naar minder zwerfvuil onomkeerbaar. Recycleren doe je immers niet alleen thuis, maar ook buitenhuis." - Ben Bijnens, Country Director Belux bij The Coca-Cola Company.

 

 

In onze aftermovie hebben we alle leuke momenten van de Coca-Cola Recycling Tour 2016 samengebundeld.