Coca-Cola flesjes uit gerecycleerd plastic op de zomerfestivals | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola flesjes uit gerecycleerd plastic op de zomerfestivals | Coca-Cola België en Luxemburg

Heb jij het ook gezien? Begin juni stond ‘Koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recycleren’ in het groot op onze reclameborden. Dat was de start van onze 2019 zomercampagne die volledig rond recycling draait. Die campagne komt ook terug op de festivals waar je dit jaar zelf een primeur krijgt. Je kan er namelijk een Coca-Cola drinken uit een flesje dat volledig gemaakt is uit gerecycleerd plastic.

 

 

Coca-Cola flesjes uit gerecycleerd plastic

Wanneer het komt op recycling zijn we ambitieus. Via ons duurzaamheidsplan ‘This is Forward’ willen we onder andere tegen 2025 100% van onze verpakkingen inzamelen en willen we dat 50% van het materiaal in onze petflessen afkomstig is van gerecycleerd plastic. Op dat laatste gebied zetten we dit jaar een stevige stap vooruit. Zo zullen op de festivals alle Coca-Cola flesjes volledig uit rpet (gerecycleerde pet) gemaakt zijn (met uitzondering van de dop en het etiket). Ook de flessen van Chaudfontaine zullen trouwens vanaf eind dit jaar volledig uit dit materiaal gemaakt worden.

 

“Voor een merk zijn de festivals één van de belangrijkste locaties om met tieners en jongvolwassenen in contact te komen. Net daarom willen we daar het belang van recycling onderstrepen en dat combineren met verfrissing en toffe momenten samen”, vertelt Thibault Renson, Brand Manager van Coca-Cola.

 

 

Volg de weg van het flesje op de festivals

Coca-Cola festivalflesjes gerecycleerd plastic

Net als vorig jaar beleef je die toffe momenten op een grote festivalstand. Hier volg je, via een parcours, zelf de weg van een flesje dat gerecycleerd wordt. Klaas Sonck, Assets & Experiential manager bij Coca-Cola: “Wij willen aan de consument tonen hoe leuk het kan zijn om te recycleren en hoe zeer een kleine handeling een groot verschil maakt. Via een dynamisch parcours krijg je punten die je op het einde kan inruilen voor leuke goodies. Deze zijn allemaal gemaakt uit duurzaam materiaal. Op die manier belonen we hen die recycleren en zetten we het onderwerp op een leuke en dynamische manier in de verf.”

 

Meer weten over onze acties op verpakkingen? Bekijk dan deze artikels!