Coca-Cola lanceert een vrijwilligersprogramma voor haar medewerkers | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola lanceert een vrijwilligersprogramma voor haar medewerkers | Coca-Cola België en Luxemburg

In haar gloednieuw vrijwilligersprogramma geeft Coca-Cola de kans aan al haar medewerkers om gedurende twee werkdagen per jaar vrijwilligerswerk te doen. Dat kadert in het actieplan This is Forward waar Coca-Cola een positieve invloed willen uitoefenen op de samenleving, de omgeving en het klimaat.

 

 

Een maatschappelijk engagement

 

Coca-Cola wil niet zomaar een drankje zijn. Doorheen onze lange geschiedenis proberen we telkens onze verantwoordelijkheid te nemen in de maatschappij. Dat doen we bijvoorbeeld door onze steun voor een inclusieve maatschappij uit te spreken, recent nog, met onze ramadan video of denk aan de legendarische boys on a bench-advertentie in de jaren zestig. Ook doen we dat door daadwerkelijk onze schouders te zetten onder projecten die in het centrum van de maatschappelijke beleving staan of er een invloed op uitoefenen. Het is in dat kader dat Coca-Cola een gloednieuw vrijwilligersprogramma op poten heeft gezet.

 

Etienne Gossart Country Director BeLux voor Coca-Cola European Partners: “Als lokaal bedrijf vinden we het belangrijk om naast de productie, distributie en verkoop van onze dranken ook betrokkenheid te tonen voor de samenleving waarin we actief zijn. Dit jaar doen we daar nog iets extra bovenop met de officiële start van ons vrijwilligersprogramma. Hierbij bieden we aan al onze medewerkers bij Coca-Cola European Partners & Coca-Cola Services, dat zijn er meer dan 2.300 in België en Luxemburg, de mogelijkheid om twee werkdagen per jaar aan vrijwilligerswerk te doen. Op deze manier kunnen we onze handen uit de mouwen steken en een verschil maken!”

 

Coca-Cola lanceert een vrijwilligersprogramma voor haar medewerkers

 

This is Forward

 

Het vrijwilligersprogramma is een onderdeel van het This Is Forward-actieplan waar we tegen 2025 een aantal engagementen aangaan op het vlak van onze dranken, onze verpakkingen en onze positieve invloed op de lokale samenleving. Het plan kwam er na een diepgaand onderzoek bij 12.000 consumenten in zes landen, stakeholders, regeringen, ngo’s en Coca-Cola-medewerkers.

 

In de This Is Forward-week leggen we hier nog eens extra de nadruk op. Dit jaar doen we dat door op vier verschillende momenten aan vrijwilligerswerk te doen.

 

Coca-Cola lanceert een vrijwilligersprogramma voor haar medewerkers

 

De handen uit de mouwen

 

Ben Bijnens, Benelux Country Director bij Coca-Cola Services trekt de werkhandschoenen aan en gaat de buurt rond het Coca-Cola-kantoor proper maken. “We maken samen een wandeling naar het sorteercentrum van Vorst en ruimen onderweg zwerfvuil op. In Vorst krijgen we dan de kans om te zien hoe zo’n centrum werkt en waarom recyclage belangrijk is. Dat onderwerp ligt het bedrijf, maar ook mij persoonlijk, heel erg nauw aan het hart. Het is dan ook ons doel om tegen 2025 100% van onze verpakkingen in te zamelen zodat ze niet meer in de natuur terecht komen.”

 

Etienne Gossart: Al jaren steunt Coca-Cola verschillende waterprojecten die de grondwaterniveaus herstellen en water terug geven aan de natuur. Tijdens onze This is Forward-week, ga ik samen met collega’s en Natuurpunt de natuur in de Demervallei in Holsbeek in en ga daar de handen uit de mouwen steken.

 

 “We spelen allemaal een belangrijke rol om onze straffe engagementen uit ons duurzaamheidsactieplan This is Forward te realiseren”, vult Ben Bijnens aan. “We willen onze maatschappelijke bijdrage vergroten door middel van vrijwilligerswerk. Bovendien geef je andere mensen een goed gevoel én krijg je er zelf ook een ontzettend goed gevoel van!”

 

Lees hier alles over onze steun aan waterprojecten.