Mythes over Coca-Cola en gezondheid | Coca-Cola België en Luxemburg

Mythes over Coca-Cola en gezondheid | Coca-Cola België en Luxemburg

De combinatie van frisdrank en zoetstoffen zorgen op voedingsgebied dikwijls voor discussies. Velen drinken het graag, maar anderen gruwelen ervan. Het verwondert dan ook niet dat er heel wat geruchten over Coca-Cola bestaan. In dit artikel ontkrachten we 4 vaak gehoorde geruchten over Coca-Cola en gezondheid.

 

 

1. Is Mentos eten en tegelijk Coca-Cola original taste, Coca-Cola light taste of Coca-Cola zero sugar drinken dodelijk?

 

Nee, dat is een fabeltje. Het klopt dat Mentos in een fles Coca-Cola Original taste, Coca-Cola light taste of Coca-Cola zero sugar een indrukwekkende frisdrankfontein zal veroorzaken. Het is zelfs zo dat bruisend water, schuimwijn en andere frisdranken een gelijkaardig effect opleveren. Dat is echter niet het geval als u Mentos eet nadat u Coca-Cola Original taste, Coca-Cola light taste of Coca-Cola zero sugar hebt gedronken. De fontein die ontstaat wanneer u Mentos mengt met Coca-Cola Original taste, Coca-Cola light taste of Coca-Cola zero sugar wordt veroorzaakt door de ruwe buitenlaag van het muntje. Deze produceert snel een grote hoeveelheid belletjes bij onderdompeling in een koolzuurhoudende drank. De buitenlaag begint echter op te lossen zodra u het muntje opeet. U krijgt dus niet dezelfde reactie in uw maag.

 

 

2. Word je dikker van het drinken van dranken die zoetstoffen bevatten?

 

Nee. Uit onderzoek blijkt dat voedingsmiddelen en dranken die zoetstoffen bevatten juist kunnen helpen bij het verlagen van je inname van calorieën. De sleutel tot een gebalanceerde levensstijl is voldoende bewegen en gevarieerde voeding in combinatie met gematigd eten en drinken.Bekijk de video met Maureen O’Sullivan:

 

 

 

3. Is het drinken van Coca-Cola kankerverwekkend?

 

Nee, maak je geen zorgen. Het drinken van Coca-Cola is niet kankerverwekkend. Veiligheid van onze producten is onze absolute prioriteit. Alle ingrediënten die we gebruiken zijn uitvoerig getest en toegestaan voor consumptie door zowel de Belgische als Europese overheden.

 

 

4. Kan Coca-Cola gebruikt worden als anticonceptie?

 

Absoluut niet. Er bestaan heel wat anticonceptiemogelijkheden, maar Coca-Cola hoort daar niet bij.