Coca-Cola met cafeïne of liever cafeïnevrij? Aan jou de keuze | Coca-Cola België en Luxemburg

Coca-Cola met cafeïne of liever cafeïnevrij? Aan jou de keuze | Coca-Cola België en Luxemburg

In frisdranken, maar ook in koffie en thee, kan cafeïne zitten. Schadelijk is dat niet, zo lang jecafeïne met mate consumeert. Om je te helpen er bewust mee om te  gaan, bieden we ookcafeïnevrije dranken aan. Maak zelf de keuze.

 

“Cafeïne is een heel belangrijke smaakmaker in Coca-Cola, maar ook in onze andere frisdranken”, klinkt het bij Jan Burger, Scientific & Regulatory Affairs  Senior Manager Compliance & Innovation bij Coca-Cola Western Europe. “Het zorgt voor de bittere toets die zo herkenbaar is bij Coca-Cola en zat al in het drankje toen het uitgevonden werd.”

 

Jan Burger verwijst ook naar het oppeppende effect dat cafeïne heeft: “Dat merk je bij een frisdrank, maar vergeet niet dat de hoeveelheid cafeïne heel wat lager ligt dan bij koffie. Even ter vergelijking: een kop koffie bevat zo’n 80 mg cafeïne, terwijl er in een 33cl blikje Coca-Cola zo’n 32mg zit. In een kop koffie zit dus evenveel cafeïne als in 2,5 blikjes.”

 

cafeïne in Coca-Cola

 

 

Is cafeïne ongezond?

 

De Europese voedselveiligheidsinstantie EFSA adviseert om niet meer dan 400 mg cafeïne per dag inte nemen. Kinderen onder de 13 jaar drinken volgens deze organisatie betere geen cafeïnerijkeproducten, terwijl jongeren tussen 13 en 18 jaar het gebruik best beperken tot één consumptie metcafeïne per dag. Cafeïne is dus niet schadelijk als je het met mate consumeert.

 

 

Cafeïne voor de bittere toets die zo herkenbaar is bij Coca-Cola.

 

 

Hoeveel cafeïne zit in frisdranken van Coca-Cola?

 

Om je te helpen bewust om te gaan met je cafeïnegebruik hebben we ons aanbod aan cafeïnevrije dranken al flink uitgebreid. Heel wat van onze dranken bevatten geen cafeïne, zoals Appletiser, Aquarius, Capri-Sun, Chaudfontaine, Fanta, FÏNLEY, Minute Maid, Nordic Mist, Rosport, Rosport Pom’s en Sprite. Andere hebben dan weer een cafeïnevrije variant, zoals Coca-Cola zero sugar. Een overzicht van onze dranken en hun ingrediënten vind je op onze merkenpagina.

 

Kom meer te weten over wat er in je drankje zit